Nordkapp 2009 The Tour June 16 June 17 June 18 June 19
June 20 June 21 June 22 June 23 June 24 June 25
June 26 June 27 The maps Photos    
Nordkapp Alfa Romeo Duetto Raid 2009.

Why not do the tour to Cape North yourself?

 

The daily trips as we did them. Approx 450 - 550 kim each leg.

 If you or maybe your Alfa Romeo Club would like to do the same tour as we did, welcome to use the maps and all every information I have. Cape North/Nordkapp is waiting and the roads in Scandinavia are fascinating. Just send me an e-mail and I will be happy to share what every useful hintsI may have.

 

Welcome

 

Wille R.

 Kör till Nordkap du med!

 

Varför inte ta en tur till Nordkap du också? Våra etapper och var vi övernattade finns på sidorna här ovan. Vår tur gick från Limhamn till Nordkap, vi behövde 12 dagar och körde etapper på mellan 45 till 60 mil. Inga problem, vi valde vägar som var bra och snabba. Inte för att vi ville busköra, utan för att de var mycket vackra och med lite trafik.

 

De hotell och övernattningar som vi utnyttjade passade vår kassa, de var bekväma och låg bra till, lätta att hitta till också. Vi var drygt tolv Alfa romeo som mest och ett problem var faktiskt att leta fram ett ställe som hade parkering som passade oss. Men det gick faktiskt bra.

 

Vi hade inga problem under färden, bilarna krånglade inte, inga fortkörningar eller P-böter heller för den delen. Men Nordkap var mycket dyrt. För en bil med två personer så får du räkna med över 2.500:- i svenska kronor. Plus bensinen och annat. Det var mycket dyrt vid Honningsvåg så därför valde vi att bo vid Alta. Man hinner fint fram och tillbaka på en dag till Nordkap. Eftersom det är midnatssol så blir körningen en skaplig upplevelse. Vägen till Nordkap är ganska smal och det finns bara en väg, ont om bensinstationer, så passa på att tanka när du kan.

 

Höga Kusten och Atlantvägarna i Norge mellan Alta och Mo i Rana var de vackraste. Men att köra Alfa Romeo i Norrland går inte av för hackor det heller.

 

Maila mig gärna ifall du vill veta mer.

 

Fridens

 

Wille R. wille@veloce.se